top of page
Пошук

Наданно 459 родинам ВПО набори інвентарю в Барвінківській громаді

Барвінківська територіальна громада, що належить до Ізюмського району Харківської області, відома своїми родючими землями та добре розвинутим тваринництвом. Вторгнення російської армії принесло населеним пунктам Барвінківщини багато лиха – смерті людей, руйнування житлових та господарських споруд, місцевої інфраструктури. У вересні 2022 року Барвінківська громада була повністю звільнена від росіян, та коли ворог відступав, то залишив після себе заміновані території.

 

Попри труднощі громада активно приймає родини внутрішньо переміщених осіб (ВПО), переважно з сусідніх громад Ізюмщини та Оскольщини, багато вимушених переселенців з Краматорська, Бахмута та Слов’янська, що на Донеччині.

 

Є й родини ВПО, які переселись всередині громади через руйнування власних будинків. Люди не хочуть їхати далеко, сподіваються відновити домогосподарства. Переважно це мешканці сіл Грушуваха, Комишуваха, Дібрівне, Курулька, Дмитрове, Рідне. Усі вони знаходились на лінії вогню.

 

Більшість родин ВПО оселились в приватному секторі та мають бажання займатись сільським господарством. Навесні благодійні організації надавали мешканцям громади насіння, але через відсутність інвентарю та коштів на його придбання ВПО не мали можливості його використати. Хтось позичав інвентар у сусідів, але це лиш тимчасове рішення.

 

Тож від місцевої влади ми отримали запит забезпечити 459 родин ВПО інвентарем для ведення сільського господарства на власних присадибних ділянках. Люди шукають незалежності та стабільності, щоб знову мати змогу забезпечувати свої родини харчовими продуктами, як це було раніше.

 

Наша команда у співпраці з Фондом Східна Європа та Гуманітарним фондом для України вирішила підтримати родини ВПО, передавши 459 наборів інвентарю, до складу яких увійшли: лопати, вили, граблі, сапи, культиватори, совки, відра, рукавиці для земельних робіт, ручні пневматичні оприскувачі, сокири, садові ножівки та секатори.

 

​​Наприкінці серпня 2024 року ми надали набори інвентарю 459 родинам ВПО в Барвінківській громаді. Отримавши ці набори, люди отримали можливість забезпечувати себе продуктами з  власних городів та підготуватися до зими. Це допоможе їм зменшити залежність від гуманітарної допомоги та соціальних виплат.

«Надані набори інвентарю для сільського господарства є важливим внеском у підтримку сімей внутрішньо переміщених осіб на багато років наперед» – зазначив Сергій Жук, керівник проєкту «Допомога поруч».


Проєкт «Допомога поруч» реалізується в межах програми «Разом заради підтримки», що виконується Фондом Східна Європа за фінансування Гуманітарного фонду для України.






Komentar


bottom of page